luni, 28 mai 2012

Marin Toma, presedintele CECCAR, a decedat

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania anunta, cu adanca durere , incetarea din viata a Prof. Univ. Dr.Marin Toma, Presedintele CECCAR, distinsa personalitate, membru fondator si Presedinte al CECCAR.

Din 27 mai, marea familie a profesionistilor contabili, si nu numai, este mai saraca. Experienta, dragostea fata de profesie si oameni, precum si energia Domnului Presedinte Marin Toma sunt de neinlocuit.

Impresionanta cariera a Prof. Univ. Dr. Marin Toma trebuie sa constituie un model pentru generatiile viitoare.

Consiliul Superior al CECCAR este alaturi de familia indurerata.

Inhumarea va avea loc marti, 29 mai 2012, ora 13.00, la Cimitirul Sfantul ILIE (str. Floare de Gheata, la intersectia Prelungirea Ghencea cu Valea Oltului). In aceeasi si, si la aceeasi ora, se va pastra un moment de reculegere.

Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace!

Nascut pe meleaguri gorjene, la 26 februarie 1943, ca al cincilea copil al unei familii de tarani din satul Balosani, a fost inspirat prin tot ce a trait in copilarie sa iubeasca oamenii si munca, sa se daruiasca semenilor, cu un devotament iesit din comun.


Conditiile extrem de grele in care s-a format au adus un plus de darzenie si de profunda intelegere a vietii, care s-au manifestat de-a lungul intregii sale existente. A fost un elev si student stralucit, si a urmat cu aceeasi determinare si vointa Facultatea de Finante si Contabilitate a ASE din Bucuresti si si-a inceput activitatea in sistemul finantelor publice pentru a ajunge, imediat dupa Revolutie, Directorul General al departamentului de control din Ministerul de Finante. A parasit insa in scurt timp functia publica si s-a dedicat activitatii de consultanta din sectorul privat ca si celei de formator a profesionistilor contabili. A devenit doctor in economie si a parcurs treptele didactice pana la cea de profesor universitar.

De pe aceste pozitii de prestigiu a fost unul dintre fondatorii CECCAR, de numele sau fiind legata intreaga istorie din ultimele doua decenii a celei mai largi organizatii profesionale din tara noastra. Sunt anii in care omul, profesionistul de inalta clasa, extrem de exigent in primul rand cu sine, a imprimat CECCAR valori care constituie bunul de cel mai mare pret al zecilor de mii de colegi din intreaga tara.

Spirit dinamic, mereu in cautarea de solutii mai bune, inspirat de practica, daruit cercetarii stintifice si formarii noilor generatii de profesionisti contabili, a reusit prin perseverenta, prin viziune, prin inteligenta, prin propriul sau exemplu, sa transmita nu numai o data cu un valoros mesaj stiintific, calitatea studiilor care stimuleaza intotdeauna marile energii.

In acelasi timp, a deschis noi orizonturi de renume, CECCAR fiind un veritabil antemergator al procesului de integrare europeana a Romaniei, un remarcabil factor de progres pentru profesiunea contabila la scara internationala.

Meritele sale se inscriu astfel la loc de seama, nu numai in cronica evolutiei ascendente a profesiunii contabile autohtone si mondiale, ci si in cea a schimbarilor radicale economice si sociale postdecembriste, ca un model de comportament profesional si civic de exceptie.


MARIN TOMA
Profesor Universitar, Doctor in economie
26 februarie 1943 - 27 mai 2012


- Autor a mai multe lucrari in domeniile: audit financiar, evaluarea intreprinderilor, doctrina si deontologie profesionala
- Formator pentru Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania in domeniile: audit financiar, evaluarea intreprinderilor, doctrina si deontologie profesionala
- Presedinte al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania
- Membru al Consiliului Contabilitatii si Raportarilor Financiare
- Membru fondator al Academiei de Stiinte si Tehnici Contabile si Financiare din Franta
- Vicepresedinte al Comitetului pentru Integrare Latina Europa-America (CILEA)
- Administrator al Federatiei Internationale a Expertilor Contabili Francofoni (FIDEF)
- Presedinte al Parteneriatului Sud-Est European pentru Dezvoltarea Contabilitatii in perioada 2004-2008
- Membru al Societatii Americane a EvaluatorilorPreluare: contabilul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu