marți, 8 mai 2012

Cine si cum trebuie sa depuna bilantul pana la data de 29 mai

ANAF prezinta principalele aspecte in legatura cu obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale, a raportarilor anuale si a situatiilor financiare anuale simplificate la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice pana la data de 29 mai inclusiv.
Obligatie
Au obligatia intocmirii situatiilor financiare anuale societatile comerciale, societatile/ companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate.
Situatiile financiare anuale la 31 decembrie intocmite de aceste entitati se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice si vor fi insotite de formularele "Date informative", cod 30, si "Situatia activelor imobilizate", cod 40.
Entitatile care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si au optat pentru sistemul simplificat de contabilitate intocmesc situatii financiare anuale simplificate la 31 decembrie potrivit Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.239/2011 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate.

sursa: finantistii.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu